Hotgates

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σχέση Ελλάδας-Γερμανίας


του Επώνυμου

Το παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας είναι πολύ καλά στημένο και ειδικά στη Γερμανία υπάρχει όργιο παραπληροφόρησης.
Πολλές φορές έχω υποστηρίξει εδώ τη γνώμη οτι ο φυσικός σύμμαχος της Ελλάδας στην κρίση αυτή είναι η Γερμανία. Η Γερμανία είναι η βασική χώρα που έχει συμφέρον να σταθεί η χώρα μας στα πόδια της και να εξυπηρετεί μόνη της τις δανειακές της ανάγκες, διότι είναι η χώρα που κατεξοχήν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το μοντέλος (“ο καθένας μόνος του”) χωρίς Μνημόνια και ιστορίες. Αντιθέτως, η Γαλλία θέλει να βάλει χέρι στο γερμανικό χρήμα – οπότε θέλει την “οικονομική διακυβέρνηση” – και οι ΗΠΑ θέλουν μια Γερμανία χωρίς ανεξάρτητη οικονομική πολιτική, άρα συνασπίζονται κι αυτοί με τους Γάλλους στο θέμα του ευρωομολόγου κλπ. Διότι στην Ευρώπη 1+1 κάνει τελικά όχι δύο, ούτε καν ενάμιση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάνει λιγότερο από ένα.
Από την άλλη, το Μνημόνιο και οι ιδιωτικοποιήσεις για ένα κομμάτι ψωμί, βρίσκονται μέσα στη φύση του Γερμανού, που όταν του πεις ότι “χρειάζομαι τα λεφτά σου”, η επόμενη φράση του θα είναι “κι εσύ τι μου δίνεις για τα λεφτά μου;”. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς με το Γερμανό.
Το όλο σκηνικό λοιπόν βασίζεται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης για τους “τεμπέληδες και απατεώνες Έλληνες”, οι οποίοι τώρα βρήκαν και πολιτική έκφραση μέσα από τον “λαϊκιστή και ανεύθυνο” Σαμαρά που δήθεν θέλει να συνεχιστεί το “όργιο σπατάλης” κλπ. κλπ. Φτιάχνεται η γερμανική κοινή γνώμη με αυτά και μετά δημιουργείται πίεση για να υποστούμε ότι υφιστάμεθα.
Η λύση είναι να αποδειχθεί στους Γερμανούς ότι η ελληνική ηγεσία (έστω, η μελλοντική υπό το Σαμαρά) θέλει την Ελλάδα στα πόδια της και δεν θέλει ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ το γερμανικό χρήμα σε οποιαδήποτε μορφή του – ειδικά εάν συνοδεύεται από Μνημόνια.
Αυτό όμως δεν γίνεται, όταν η ΝΔ δια του Προέδρου της έχει υιοθετήσει δημοσίως θέσεις υπέρ του ευρωομολόγου κλπ. Πηγαίνει τότε απέναντι, στην άλλη πλευρά, ως “εχθρική για το χρήμα του Γερμανού” τοποθέτηση και χάνουμε από σύμμαχο τους μόνους που πολύ θα ήθελαν να μην έχουμε κανένα Μνημόνιο.
Πιστεύω ότι αν λυθούν οι θεμελιώδεις παρεξηγήσεις σχετικά με το πόσο θέλουμε το χρήμα των Γερμανών (δεν το θέλουμε, και μάλιστα με Μνημόνια), τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να ηρεμήσουν οι αγορές και να βρούμε την υποστήριξη που θέλουμε για να φύγουμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ από τα Μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου