Συστατικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο για το αλεύρωμα
- ¼ κγ μαγιά ξηρή ή στιγμής
- 1¼ κγ αλάτι
- 1½ φλ εμφιαλωμένο νερό ή της βρύσης
- καλαμποκάλευρο ή πίτουρα για το αλεύρωμα
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο για το αλεύρωμα
- ¼ κγ μαγιά ξηρή ή στιγμής
- 1¼ κγ αλάτι
- 1½ φλ εμφιαλωμένο νερό ή της βρύσης
- καλαμποκάλευρο ή πίτουρα για το αλεύρωμα
Οδηγίες
- Αφ’εσπέρας αναμειγνύετε τα στεγνά υλικά.
- Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε λιγάκι να γίνει ζύμη.
- Τη σκεπάζετε με πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε να σταθεί 12-18 ώρες.
- Την επαύριο διπλώστε τη ζύμη .Τη σκεπάζετε πρόχειρα με καθαρή πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε να ξεκουραστεί 15’.
- Μεταφέρτε τη σε καλοαλευρωμένη πετσέτα ή πινακωτή.
- Τη σκεπάζετε πάλι και την αφήνετε να ανέβει 1½ ώρα περίπου ώσπου να διπλασιαστεί.
- Το τελευταίο μισάωρο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 260°C μαζί με μια άδεια, σκεπασμένη, βαρύπατη κατσαρόλα, μαντεμένια ή πήλινη.
- Όταν σφυρίξει ο φούρνος, τον ανοίγετε διάπλατα, τραβάτε με γάντια τη ζεματιστή κατσαρόλα και μονομιάς ρίχνετε μέσα το ζυμάρι. Σκεπάζετε και ψήνετε για 30’.
- Βγάζετε το καπάκι, χαμηλώνετε το φούρνο στους 230°C, και ψήνετε άλλα 15’.
- Βγάζετε με γάντια την κατσαρόλα και αφήνετε το καρβέλι να κρυώσει τελείως πάνω σε μεταλλική σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου